Softclose

Zowel in uw thuisomgeving als op het werk heeft u waarschijnlijk verschillende lades in kasten. Denk hierbij aan keukenkasten, kasten in badkamers alsook archiefkasten op kantoor. Deze lades werken met een ladegeleider om ze te openen en te sluiten. Hierbij wilt u natuurlijk dat de laden ver uitgetrokken kunenn worden, zodat u ook goed bij de spullen die achterin de la staan kunt komen. En dat de lade zonder een harde klap sluit. Daarvoor zijn softclose ladegeleiders een uitkomst. Met softclose ladegeleiders vallen de laden van uw kast altijd soepel dicht, zonder hard geluid. Ook weet u zeker dat de lades helemaal dicht zitten. Dempers vangen de klap op als de lade wordt dichtgegooid. En de lade zal de laatste paar centimeter automatisch, geruisloos en gecontroleerd dicht glijden door een zelfsluitend systeem.

Er zijn verschillende punten om op te letten bij het uitzoeken van een ladegeleider softclose. We vertellen u er graag alles over, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Ga direct naar softclose ladegeleiders 40 KG    |    Ga direct naar ladegeleiders softclose 80 KG

Wat zijn softclose ladegeleiders precies?

Een ladegeleider is het materiaal dat ervoor zorgt dat laden uit de kast getrokken kunnen worden. Wanneer u wenst dat de lade stil en soepeltjes dichtgaat, dan is softclose de oplossing! Ze zijn simpel gezegd dus bedoeld om de lade te geleiden en deze ook vast te houden in gesloten toestand. Moderne softclose ladegeleiders worden gemaakt van aluminium of staal en zijn totaal anders dan gedateerde voorgangers. Als u een moderne keuken met keukenkasten heeft, apothekerskasten in huis heeft of grote kledingkasten in de slaapkamer, zijn ladegeleiders niet meer weg te denken.

Welke softclose ladegeleiders bestaan er?

Als u op zoek bent naar een softclose ladegeleider komt u verschillende merken tegen en geleiders met verschillende kenmerken. Zo kunt u bijvoorbeeld bij bouwmarkten ladegeleiders van het merk Hettich kopen. Een nadeel is dat u hier vaak een hoge prijs betaalt voor de producten. U kunt uw ladegeleiders ook online bestellen bij Brasom. Wij bieden aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit producten die u niet snel ergens anders zult aantreffen. We vertellen u graag meer over de aandachtspunten voor het uitzoeken van de juiste producten .

Inbouwlengte

Om te zorgen dat de softclose ladegeleider goed in uw kast past, is het belangrijk om de juiste lengte te kiezen. Bij Brasom.nl bieden we ladegeleiders softclose voor een inbouwlengte van 300 – 1200 mm. Of u nu grote brede laden gaat maken, of lage kleinere lades, u vindt bij ons zeker de juiste ladegeleiders.

Uittrekbaarheid

Iedere ladegeleider is tot een bepaald aantal millimeters in lengte uittrekbaar. U hebt bijvoorbeeld softclose ladegeleiders die tot een lengte 450 mm uitgeschoven kunnen worden, maar ook die 550 mm uittrekbaar zijn. Er bestaan zelfs softclose ladegeleiders die uittrekbaar zijn tot 650 mm of 1200 mm. In ons assortiment vindt u ladegeleiders die uittrekbaar zijn tussen de 300 – 1200 mm. Al onze geleiders zijn, in tegenstelling tot reguliere uitvoeringen, 3-delig. Hierdoor zijn zij volledig uittrekbaar. Bij een reguliere uitvoering zullen laden voor ongeveer ¾ open gaan, zodat een gedeelte van de lade in de ombouw blijft. Met onze volledig uittrekbare varianten gaan lades helemaal open. U kunt zo uw bergruimte efficiënt benutten.

Draagvermogen van een softclose ladegeleider

Iedere ladegeleider heeft ook een bepaald draagvermogen. Dat wil zeggen dat ze een maximale hoeveelheid gewicht kunnen dragen. Softclose ladegeleiders kunnen over het algemeen een redelijke hoeveelheid gewicht dragen. Hoeveel draagvermogen de ladegeleider nodig heeft is afhankelijk van de lade en wat u erin wilt bewaren. Wij bieden softclose ladegeleiders van 40 en 80 kg.

Materiaal van de ladegeleider

Brasom ladegeleiders zijn stuk voor stuk gemaakt van kwalitatief verzonken staal. Dit materiaal kan tegen een stootje en kan daarnaast grote gewichten dragen. Ondanks de hoge kwaliteit zijn onze prijzen laag. Dit komt omdat we rechtstreeks inkopen bij de fabrikant en u daar mee van profiteert.

Moet het draagvermogen gerekend worden per set of per geleider?

Dit is een veel voorkomende vraag. De draagvermogens zijn altijd geanticipeerd op een belasting die gelijkmatig is verdeeld per set geleiders. Wanneer er bij geleiders staat dat ze tot 40 kilogram belastbaar zijn, kunt u, inclusief de lade en al het materiaal wat er in zit, 40 kilogram aan inhoud laten schuiven.

Ladegeleiders softclose monteren

Softclose ladegeleiders zijn over het algemeen makkelijk te monteren en u heeft hier weinig gereedschap voor nodig. Onze geleiders zijn hierdoor ideaal voor de doe-het-zelver die graag zelf een kast met laden wil maken voor bijvoorbeeld de keuken of voor in de slaapkamer.

Wat is het verschil tussen een rolgeleider en een kogelgeleider?

Als u een ladegeleider gaat uitzoeken, komt u termen als rolgeleider en kogelgeleider tegen. Wat is het verschil tussen beide? Een rolgeleider is een ladegeleider die door middel van wieltjes heen en weer rolt. Een kogelgeleider beweegt door kleine kogeltjes in een zogenoemde kooi. Een voordeel van een rolgeleider is dat u deze eenvoudig kunt onderhouden, omdat hij makkelijk uit elkaar te halen is. Het voordeel van een kogelgeleider is dat deze altijd zorgt voor een soepele en stabiele ervaring tijdens het openen van de lade.

Wat zijn de prijzen van een ladegeleider?

De prijs van een set ladegeleiders kan heel erg verschillen. Het hangt samen met uw wensen; de voorwaarde waar de geleiders aan moeten voldoen. Er zijn ladegeleiders die een prijs hebben van €15, maar ook van €40. De prijs van een ladegeleider is afhankelijk van een aantal factoren. Materiaal en dikte spelen hierbij een rol. Bij het uitzoeken van geleiders is het ook belangrijk om erop te letten hoeveel stuks u ontvangt. Onze geleiders worden verkocht per set .

Kan een ladegeleider horizontaal gemonteerd worden?

Een andere vraag die wij regelmatig horen, is of het mogelijk is om geleiders horizontaal te monteren. Ja, dat is mogelijk. Er is hierbij wel een belangrijk punt om te noemen. Wanneer dit wordt gedaan zal het draagvermogen van de geleider flink afnemen. Daarnaast zal ook de doorbuiging een stuk groter zijn. Met softclose geleiders krijgt u altijd te maken met doorbuiging.

Kan een ladegeleider opgehangen worden?

Het is altijd belangrijk om maar één set aan geleiders te gebruiken wanneer u een lade ophangt. Wanneer een lade zwaarder is dan dat de geleider aan kan, heeft het absoluut geen zin om extra geleiders toe te voegen. U kunt nooit weten hoe de kracht verdeeld wordt over twee geleiders. Wanneer ze niet loodrecht en gelijk gemonteerd zitten, kan het zelfs zijn dat ze elkaar gaan tegenwerken.

Vragen? Wij helpen u graag verder

Onze klantenservice staat altijd paraat om u te helpen als u vragen heeft. Wij zien graag dat u als klant tevreden bent met de online bestelling. Onze online assortiment softclose ladegeleiders is geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. In onze webshop geniet u van:

  • Bezorgen in Nederland binnen 48 uur
  • Veilig betalen
  • Grote aantallen korting
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Winkelen wanneer het u uitkomt

 

Toont alle 3 resultaten